SoftNet Sistem

Windows 7

[message type=”info”]Kako podesiti PPPoE konekciju na Windows 7[/message]

Kliknite na START zatim izaberite opciju CONTROL PANEL

Kada Vam se otvori CONTROL PANEL treba da kliknete na opciju NETWORK AND INTERNET, kao što je na slici dole

Nakon ovoga treba da izaberete opciju NETWORK AND SHARING CENTER

Sada kada se otvorio novi prozor ako hoćete da izbrišete parametre koje ste pisali ručno izaberite opciju sa strane CHANGE ADAPTER SETTINGS, kada tu udjete pojaviće vam se ikonica od LAN ili WLAN konekcije, kako se pišu i brišu parametri imate već objašnjeno u opciji korisnički servis-podešavanja-mrežna podešavanja, samo što treba da izaberete opciju internet protocol tcp/ip v4. Ako niste ni pisali parametre onda odmah izaberite opciju pri dnu SET UP A NEW CONNECTION OR NETWORK.

Sada na sledećem prozoru koji se otvorio treba da izaberete opciju CONNECT TO THE INTERNET i kliknete na opciju NEXT.

Sad treba da izaberete SET UP A NEW CONNECTION ANYWAY.

 

Zatim na novom prozoru izaberite opciju BROADBAND (PPPoE).

Sada treba da upipete USERNAME u polje gde piše, mi smo stavili proba a vi treba vaše da upišete, tako treba i u polje PASSWORD da upišete i čekirajte opciju REMEMBER THIS PASSWORD da ne biste morali svaki put da upisujete, a u polje CONNECTION NAME upišite malim slovima softnet. Zatim sad kliknite na CONNECT U dnu prozora

Sada kreće povezivanje, pojaviće se sledeći prozor.

Ako hoćete da napravite prečicu na radnu površinu idite ponovo u opciju NETWORK AND SHARING CENTAR pa izaberite sa strane CHANGE ADAPTER SETTINGS i tu vam se nalazi ikonica od PPPoE konekcije, pa možete da napravite prečicu na radnu površinu.